VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Zorgpremie schiet omhoog

Geplaatst op: 30-09-2016, 13:40:59

Zorgverzekeringen veranderen ieder jaar. Zo wordt de basisverzekering uitgebreid met nieuwe vergoedingen of komen er vergoedingen te vervallen. Aanvullende pakketten veranderen en contracten met zorgverleners worden aangepast. Daarnaast verandert ook de hoogte van het eigen risico en de premie bijna ieder jaar. Op Prinsjesdag werd aangekondigd dat de zorgpremie dit jaar met slechts 3,50 euro zou stijgen. Zorgverzekeraars plaatsten toen al twijfels bij die raming

Stijging van 10 procent
DSW is traditioneel de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe zorgpremie voor het volgende jaar bekend maakt. De toon wordt gezet met een verhoging van de premie met 9,25 euro naar 108 euro per maand, een stijging van 10% ten opzichte van 2016. De overige verzekeraars maken in november hun premiebedragen bekend.

De belangrijkste redenen voor deze premiestijging zijn een toename van het gebruik van dure medicijnen, uitbreiding van het basispakket, de hogere kosten van wijkverpleging en de loon- en prijsstijging.

Reacties zijn niet positief
Een snelle berekening leert dat deze stijging van 111 euro op jaarbasis de op Prinsjesdag beloofde koopkrachtstijging volledig teniet doet.

Belangenorganisatie Patiënten federatie Nederland is kwaad. ‘Alle koopkrachtberekeningen gaan uit van een stijging van 3,50 euro. Dit is drie keer zoveel. Die koopkrachtberekeningen zijn dus niets meer waard.’

 

Vorige pagina